DunajFrank 2022

10,00 €
S DPH

Je to plné víno s pekným ovocným charakterom. Voňa je harmonická a môže vám pripomínať slivkový džem a morušový sirup. Toto víno sa hodí k mäsitým pokrmom, najmä však k pečenej kačke alebo husacine.

Výrobca:
Kategória:
Oblasť:
Objem fľaše:
Množstvo

Popis

Dunaj je našou slovenskou odrodou, novošľachtencom z dieľne šľachtiteľky pani Doroty Pospíšilovej. Táto odroda je predurčená na pestovanie do Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, kde nám prináša veľmi dobrú kvantitu a výnimočne kvalitné a zrelé hrozno. Náš Dunaj dozrieva vo vysoko umiestnenom vinohrade, kde často bojuje s nedostatkom vlahy a dáva hrozno plné extraktu nielen vo farbe, ale aj v chuti a aróme.

Frankovka Modrá je veľmi stará odroda a zároveň jedna z najtradičnejších odrôd modrého hrozna pestovaného na Slovensku. Každoročne nám dáva pekné úrody a hrozno vo veľmi dobrej kvalite.

Obe tieto odrody pestujeme v našom vinohrade Tangl vo Svätom Jure, kde bok po boku spolu dozrievajú, avšak pri oberačkách ich každoročne oddeľujeme a robíme dve samostané odrodové vína. Výnimkou je tento ročník, kedy sme prvý krát vyskúšali toto spojenie novej a tradičnej odrody a výsledkom je DunajFrank 2021, chuťovo plné víno s príjemným ovocným charakterom.

Detaily produktu

Údajový list

Výrobca
Víno Matula
Kategória
Suché
Odroda
Cuvée
Ročník
2022
Zvyškový cukor
4 g/l
Celkové kyseliny
6 g/l
Alkohol
13,5 %
Oblasť
Malokarpatská
Rajón
Pezinský
Obec
Svätý Jur
Vinica
Tangle
Nové